Мирни шествия против насилието и в подкрепа на 18-годишната Дебора се очаква да има в София и в други градове в страната
Втори протест срещу насилието ще се проведе пред Съдебната палата в Стара Загора.

Това съобщи Моника Маринова, близка приятелка на 18-годишното момиче, което стана жертва на насилие. Недоволството ще бъде изразено на 8 август, от 18:00 часа. 

Позната на Дебора и организатор на протестите в Стара Загора: Психическото ѝ състояние се подобрява (ВИДЕО)

Припомняме, че хиляди жители на Стара Загора се включиха миналия понеделник в мирно шествие в подкрепа на 18-годишното момиче, което беше обезобразено с макетен нож в Стара Загора.

Нападението над младата жена е станало в края на юни, но случаят придоби широк обществен отзвук преди дни. Срещу обвиняемият са повдигнати две обвинения - за нанасяне на средна телесна повреда и за закана за убийство.

По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи. Това е третото провинение на Георги Георгиев от подобен характер. 

На 4 август районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова заяви пред медиите, че „в резултат на активните разследвания по двете досъдебни производства имаме категорични доказателства, че обвиняемият е извършител на престъпленията, за които са му предявени двете обвинения“.

От думите ѝ стана ясно, че в резултат на събрани нови, допълнителни доказателства наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура Стара Загора е преценил да повдигне допълнително обвинение срещу 26-годишният Георги Георгиев по досъдебното производство за закани с убийство към 18-годишното момиче.

"Районният прокурор обясни, че на пострадалата е направен „допълнителен разпит и той е послужил като едно от основанията за допълване на обвинението с разширяване на времевия му период и с отправените заплахи. Разпитът е направен при формата на щадящо изслушване на лицето, в кризисен център в Стара Загора, с участието на психолог“, каза още Таня Димитрова.

Повдигнаха ново обвинение срещу задържания мъж за случая с 18-годишната Дебора

Тя допълни, че от април до 25 юни т.г. шест пъти е имало „заканителните думи със заплашително, агресивно съдържание за саморазправа“ от страна на обвиняемия към пострадалото лице.

Районният прокурор каза, че се изследват всички версии и се събират доказателства по всички въпроси, но на този етап "няма събрани доказателства, които да сочат, че е налице втори извършител", обясни още тя.

Мирни шествия против насилието и в подкрепа на пострадалата се очаква да има в София и в други градове в страната.
Павлина Дудева, БТА