Така с новото обвинение общият брой на заканите за убийство към 18-годишното момиче са шест
Районна прокуратура-Стара Загора повдигна допълнително обвинение спрямо Георги Георгиев, който е задържан за закани с убийство към 18-годишната Дебора Михайлова. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Това се случва, след като 18-годишната Дебора е дала нови показания пред Районната прокуратура в града. Въз основа на тях са повдигнати новите обвинения срещу Георги.

Бруталният случай с насилието над момичето разбуни духовете, а депутатите се заеха с поправки в Наказателния кодекс за завишаване на наказанията за лека и средна телесна повреда. Георгиев е задържан за обезобразяването ѝ, след като тя има 400 шева след порезни рани с макетно ножче, и постригал косата ѝ.

Наблюдаващият прокурор е прецизирал обвинението по воденото до момента досъдебно производство по горепосочения текст след направен анализ на допълнително събрани доказателства – разпит на свидетели.

България се разтресе от сигнали за домашно насилие над жени


Пред процесуалните му представители, на Георги Георгиев лично е било предявено обвинение за това, че в периода от началото на месец април 2023 г. до 25.06.2023 г., в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на Дебора.

Според събраните нови доказателства заканите са отправени лично към пострадалото момиче и чрез мобилно приложение, като в тях се съдържат агресивни заплахи за саморазправа.

До момента бе установено, че Георгиев заплашил Дебора по мобилно приложение на два пъти – на 24 и 25 юни 2023 г., за което той е привлечен като обвиняем.

ВКС: Подкрепяме дебатa за нуждата от защита на правата на пострадали от престъпление

Според новите доказателства Георгиев отправил заплахи към Дебора, лично и чрез мобилно приложение, още четири пъти от месец април 2023 г. до 25 юни 2023 г. , за което му е повдигнато допълнително обвинение в рамките на воденото досъдебно производство за закана с убийство. Това означава, че обвиняемият се е заканил с убийство на Дебора общо шест пъти.

Към настоящия момент той е привлечен като обвиняем по две досъдебни производство за закана с убийство и за нанасяне на средна телесна повреда.

По двете дела са събрани категорични доказателства, че 26-годишният мъж е извършител на деянията. Тези доказателства се базират на всички извършени до момента процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, иззети веществени доказателства и биологичен материал и други.