Постоянен арест за бизнесмена стрелец
Постоянен арест за бизнесмена стрелец / netinfo

Пловдивският апелативен съд измени мярката за неотклонение на 61-годишния старозагорски бизнесмен Митко Ковачев, който простреля двама съакционери по време на акционерно събрание на "Телекомстрой" АД. Така от домашен арест Ковачев вече е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Делото се гледа тази сутрин в Пловдивския апелативен съд, след като бе отложено от миналия вторник. Делото по мярката за неотклонение е образувано по протест на Окръжна прокуратура - Стара Загора, която поиска от Окръжния съд в града постоянен арест, но той наложи на обвиняемия мярка за неотклонение "домашен арест" на заседание на 13 август.

Срещу Ковачев е повдигнато обвинение за опит за убийство, след като простреля със законно притежаван пистолет двамата съакционери. Инцидентът стана на 10 август в началото на акционерно събрание на адреса на фирмата, близо до полицията в града. Тогава 64-годишният Борис Курдов бе прострелян в областта на лицето, а Николай Стефанов (63г.) в крака.

Междувременно, на акционерно събрание в петък Митко Ковачев бе свален от поста изпълнителен директор на "Телекомстрой" АД, а в състава на новия Съвет на директорите влязоха и двамата простреляни от него мъже. Пред журналисти тогава Ковачев посочи, че е стрелял, за да защити имуществото си.