Петгодишният Цеци си отиде !
Петгодишният Цеци си отиде ! / netinfo

 Петгодишният Цветомир Петров Стефанов, за който и "Дарик" радио се включи в кампаниято по набирането на средства за леченито му в чужбина, отиде на небето.

Звездата на Цветомир угасна в събота сутринта в детска клиника в Цюрих, само 11 дни след като посрещна с голяма торта петия си рожден ден.

Усилията на лекари и стотици българи, подкрепили в трудните месеци семейството на Петя и Петър Стефанови , не стигнаха , за да победят коварната болест ,откраднала от живота техния невръстен  слънчев син.

За спасяването на Цветомир, десетките химиотерапии и  недочаканата операция по присаждането на костен мозък бяха нужни близо половин милион лева. В продължение на три месеца в родния град на майката Петя- Казанлък бе подета кампания  "Да помогнем на Цеци да живее", чийто иницатор стана общинският съветник и настоящ председател на местния парламент Васил Самарски. Рамо в нея дадоха общинските съветници от настоящия местен парламент, кметът на града Стефан Дамянов, местни медии, активно се включи и "Дарик" радио  и неговият старозагорски екип.

Отзивчиви се оказаха стотици граждани, десетки собственици на магазини в Казанлък, офисите на големи фирми и православни храмове, Девическият  манастир в града и отделни граждани, оставили своите лепти за живота на Цветомир.

Звездата  му угасна озарена с умивка, тъй като в последните си часове Цеци успя да се порадва на своето любимо братче, пропътувало  хилядите километри за среща с него в Цюрих.

 Днес зведата на Цецко отлита от тук и отива на небето. За да ни се усмихва оттам.

Сбогом!!!!!

 Послепис:

По  молба на родителите,   събраните до момента в над двайсетте  подвижни касички в Казанлък  и  неоползотворени средства за Цветомир, ще бъдат дарени за лечението на друго нуждаещо се дете от града..

За точната  сума на средствата и техният нов ползвател  информацията ще прочетете тук.