Откриват студентското общежитие на Тракийския университет
Откриват студентското общежитие на Тракийския университет / DarikNews.bg, архив

Тържеството за откриване на учебната година в Тракийския университет ще се проведе на 17 септември от 10.30 часа на форума на висшето училище.

Тракийски университет е сред първите седем висши училища в България според рейтинговата система и полага изключително големи грижи за обучението и бита на почти 7000 студенти.

С подкрепата на държавни и местни институции вече е завършено най-модерното в България студентско общежитие с 350 места, с които потребностите на студентите в Тракийски университет от база за настаняване са напълно удовлетворени. Церемонията по откриване на общежитието е от 12 часа. Поканени са премиерът, министри, кметът на Стара Загора, областният управител, представители на бизнеса. Гости ще бъдат и представители на академичното ръководство на Университета „Намик Кемал" - гр. Тeкирда, Турция и техния студентски фолклорен танцов състав, който ще изнесе кратка програма. Тракийски университет поддържа тесни контакти в образователната и научно-изследователска сфера с Университета „Намик Кемал" - гр.Текирда.

По-късно, от 18.30 часа, студентският танцов състав от гр. Текирда и танцовият фолклорен състав „Траки" на Тракийски университет ще танцуват пред община Стара Загора.