Мая Манолова
Мая Манолова / БГНЕС
Общественият защитник Мая Манолова тръгва с автобус по линия София-Бургас  за среща с младите омбудсмани на Стара Загора. Бетина Радева и Калоян Максимов от 11 клас в ГПЧЕ "Ромен Ролан" бяха избрани след оспорван конкурс, в който се състезаваха над 20 екипа от по двама ученика от седем старозагорски училища.

Мая Манолова ще поздрави младите си колеги от 12.30 часа в зала „П.Р. Славейков“.
   
Събитието се организира от обществения посредник на гр. Стара Загора Надежда Чакърова - Николова и в него ще участват още кметът на Общината Живко Тодоров, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, представители на Регионалния инспекторат по образованието, Младежки общински съвет, Общински детски съвет, представители на училищни съвети и парламенти в града, младежки организации, граждани и др.
 
Преди дни стана ясно, че омбудсманът Мая Манолова организира първата си мобилна приемна във влака София – Варна. Причината е, че предстои служебният й автомобил да бъде отнет, заради което тя ще пътува до Варна с влака. По този повод финансовият министър Владислав Горанов каза, че  "НСО е една скъпа таксиметрова компания. Точно затова в новия бюджет има текстове, с които тази практика се прекратява. Няма нищо целенасочено срещу омбудсмана. Тя ползва само кола и шофьор. Няма данни за заплахи към нея и не ползва охрана. Затова казвам, че това е едно скъпо такси. Аз не ползвам кола от НСО".