Добрият Самарянин
Добрият Самарянин / Сдружение
Церемонията по връчване на Годишните награди “Добрият Самарянин” 2020 е планирано  да се проведе на 21 декември, в залата на Културният център за даровити деца, в присъствието на не повече от 15 души, и при спазване на строги противоепидемичните мерки.

В година като тази, белязана с драматизмът на световната пандемия COVID-19, ние от Сдружение “Самаряни”, считаме, че Годишните награди “Добрият Самарянин” трябва да изразят нашата всеобща човешка признателност към всички медици на първа линия, които спасяват живот ежедневно! През 2020 г., ние не отворихме номинациите за Годишните награди, не планирахме и грандиозно събитие, което обичайно ни събираше всеки м. декември в Държавна опера - Стара Загора, а именно - Церемонията по връчване на Годишните награди “Добрият Самарянин”, припомнят организаторите.

Те призовават членовете на Обществения инициативен комитет да направят предложение за номинация на лекар, в когото разпознаваме събирателния образ на българския медик, спасяващ човешки живот. „Заедно с това, ще очакваме и Вашите предложения за лечебно заведение - болница, клиника и пр., което заслужава всеобщо признание и на което да бъде връчено Отличието на общността“.

Единствено тази година в изработването на пластиката „Добрият Самарянин“, се предвижда той да изобразен с маска.

Статуетката отново ще бъде изработена от художника Иван Костов, като и тази година това е възможно, благодарение на безрезервната подкрепа на КонтурГлобал "Марица Изток 3" в лицето на Невена Димитрова и Надя Синигерска.