Добрият Самарянин
Добрият Самарянин / Община Стара Загора
И тази година ще посрещнем добротворството в града под липите. През 2019 година търсенето на добротворците ще премине под мотото “ДОБРОТВОРСТВОТО… непременно ще дойде, няма да закъснее!”

Започва номинирането на добротворци за Годишни награди “Добрият Самарянин”. В контекста на културно-историческото наследство на самарянските дружества, работили на територията на регион Стара Загора, отново ще номинираме и отличим съвременните примери на проява на доброта, отстояване на ценности и добродетели, особено, при оказване на помощ и подкрепа на хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.

Отварянето на номинациите за Годишните награди “Добрият Самарянин” и символичното порещане на ДОБРОТВОРСТВОТО ще бъде на 15 май в 10:30 часа, на Пети коловоз на Централна ЖП гара - Стара Загора. Възможността за номиниране на добротворци ще продължи до 01 ноември, а Церемонията по връчването на Годишните награди „Добрият Самарянин“ е планирана за 9 декември, 2019 г. в концертната зала на Държавна опера - Стара Загора.

Активни са възможностите за подаване на номинации онлайн на www.samaritans.bg/dnes, както и лично на адрес: гр. Стара Загора, ул. "Патриарх Евтимий" № 57, в Централното управление на Сдружение „Самаряни“ или в специалната “Пощенска кутия на доброто” на Централна поща - Стара Загора.

Добротворците са навсякъде около нас!