/ Областна администрация-Стара Загора
Областният управител на Стара Загора Гергана Микова и кметът на Община Казанлък се срещнаха с ученици от всички казанлъшки гимназии в Културно-информационния център в града. Събитието е част от мероприятията, свързани с поредица от комуникационни събития в изпълнение на Работната програма за 2018 г. на Комуникационната стратегия на РБ за ЕС.
 

среща
Областна администрация-Стара Загора


„Председателството на България на Съвета на Европейския съюз беше много успешно, защото всички българи осъзнаха, че трябва да бъдем единни. Безспорна заслуга за успехите има и Казанлък, като преносител на културно-историческите ценности и тяхното представяне пред нашите гости”, каза в приветствието си Гергана Микова.

Областният управител Гергана Микова председателства заседание на Областния съвет за развитие (СНИМКИ)

Възпитаници на Природоматематическата гимназия „Никола Обретенов”, Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм, Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов”, Профилираната хуманитарна гимназия „Кирил и Методий” и Средно училище „Екзарх Антим I” представиха интересни презентации, показващи богатото културно наследство на траките в Европа и в България.
 

среща
Областна администрация-Стара Загора


„Впечатлена съм от мащабното мислене на младите хора, които по атрактивен начин популяризират историческото богатство на България”, каза областният управител на Стара Загора в края на срещата.