Недялко Йорданов ще бъде гост на маратона Четяща Стара Загора
Недялко Йорданов ще бъде гост на маратона Четяща Стара Загора / DarikNews.bg, архив

Недялко Йорданов ще бъде гост на Десетия юбилеен маратон "Четяща Стара Загора".

От 10:00 ч. в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се състои представянето на участниците в конкурса „Приключения опасни..." - конкурс за адаптация и сценично представяне на фрагменти от творчеството на Недялко Йорданов за деца. Събитието се осъществява по повод 75-годишнината на твореца с подкрепата на Община Стара Загора.
Заявилите участие деца са от целодневни градини, училища и театрални формации и са разпределени в три възрастови групи. Жури в състав: председател Недялко Йорданов, Мария Донева - поет и драматург от Драматичен театър „Гео Милев" - Стара Загора и Таня Георгиева - актьор от Държавен куклен театър - Стара Загора ще оцени младите актьори.

На 23 април в стая 203 на Община Стара Загора Недялко Йорданов ще участва в откриването на Маратона на четенето 2015 с представители на общинската администрация, на културни и образователни институти и с гостите на маратона - детската авторка Яна Якова и Румяна Пенчева от Националния литературен музей.

Почитателите на поета могат да се срещнат с него в 10:30 ч. на Хепънинга на книгите и четенето пред книжарница „Хеликон".