/ Община Стара Загора
И през август жителите и гостите на Стара Загора могат да пропътуват 100 години назад във времето, съобщиха от Общината.

Тази събота и неделя - 7 и 8 август, от 9:30 часа от Туристически информационен център (бул.“Руски“ №27) ще започне завладяващата обиколка „Старите сгради разказват…“, част от безплатни градски турове „Стара Загора - неразказани истории по правите улици“.

В нея ще чуете срамежливи любовни истории, ще прочетете неизпратени писма и картички и ще откриете забавни навици и традиции от всекидневието на старозагорци, живели преди повече от 100 години.

Какво, къде, кога в Стара Загора

Маршрутът включва познати места с интригуваща история и непознати местни кътчета, които ще видите през погледа на предците ни. Обиколка с продължителност до 1:30 часа.

Екскурзовод и през тази седмица ще бъде градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева, която ще разкрие вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора. „Градските турове се радват на голям интерес и посетителите с интерес очакват следващата среща“, разказа гидът на обиколката.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център - бул. “Руски“ № 27, на тел.: 042/ 62-70-98, на  email office@visitstarazagora.bg, на сайта www.visitstarazagora.bg или

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSefYqm9XZPd2kiFX_wKFW7FMPYP4JMX5OfrNq9H6MhRnBFpXQ/viewform?fbzx=-3588799863322521389 , както и във Фейсбук visitstarazagora.bg

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Участниците в градския тур и този път ще получат талон за отстъпка в кафе-бар Bacardi и Selva кафе.