Най-после победа!
Най-после победа! / Sofia Photo Agency

Берое записа първа победа от началото на сезона в А група, след като старозагорци се наложиха с минималното 1:0 при домакинството на Видима Раковски в мач от 9-я кръг на А група.

Старозагорци започнаха изключително зле първенството и записаха седем поредни загуби, преди да спечелят първата си точка при гостуването си на Монтана в миналия кръг.

Днес възпитаниците на Илиан Илиев стигнаха и до първата си победа, въпреки че тя не дойде лесно.

Капитанът на Берое Слави Жеков се завърна в игра, след като 10 месеца се възстановяваше от контузия.

Домакините владееха инициативата през първото полувреме и изпуснаха няколко много добри положения да открият резултата.

В 54-та минута влезлият на почивката като резерва Георги Какалов стреля опасно и гостите бяха близко до откриване на резултата, но топката мина буквано на сантиметри край лявата странична греда на старозагорци.

В 55-та минута Емил Ангелов с красив удар от въздуха уцели напречната греда на гостите.

А в 57-та минута след отлично центриране на Веселин Пенев топката попадна в Петър Костадинов и той с точен удар по тревата изпрати топката в мрежата на Ивайло Василев - 1:0 за Берое.

В 84-та минута играчът на домакините Веселин Пенев получи тежка контузия при въздушен сблъсък, лежа няколко минути на терена и бе изнесен на носилка.

А в 84-та минута хърватският защитник на старозагорци и голмайстор на отбора до този момент Ваня Дзаферович след центриране от фаул с глава изпрати топката в напречната греда на Ивайло Василев. Така в крайна сметка последният съдийски сигнал на бургазлията Ахмед Ахмед прозвуча при резултат 1:0 за Берое.

След тази победа Берое остана на 15-о място с 4 точки, а Видима е с 9 точки и заема 12-а позиция