Културен център
Културен център / DarikNews.bg
Мария Жекова и зам.-кметът Милена Желева прерязаха лентата на новооткрития  Културен център за даровити деца в Стара Загора. Той носи името на почетния гражданин и виден общественик проф. Петър Жекова, а сградата бе дарена на общината от неговата сестра-Мария Жекова.

Договорът, с който Мария Жекова дари имота на община Стара Загора, бе официално подписан през април 2016 година.

"В деня, в който честваме Деня на музиката, ние откриваме този дом на културата, свързан с името на прекрасния общественик, композитор, деятел в културата, който е допринесъл много в развитието на културата за Стара Загора Петър Жеков.

Културен център
община Стара Загора

Радвам се за това, което направих в името на брат ми и взех решение тази сграда да даря на Общината, тъй като имаше нужда от такъв дом", сподели Мария Жекова по време на стилно тържество по повод официалното откриване на сградата. 

„Днес е истински празник за Стара Загора. Общината ще направи всичко възможно Вашата воля като дарител да бъде спазена“, обеща зам.-кметът Милена Желева и допълни, че предстои новата зала да бъде оборудвана с професионално озвучаване, допълнително осветление, ще се обзаведат и горните етажи. 

Културен център
DarikNews.bg


Новият Културен център за даровити деца „Проф. Петър Жеков“ се помещава в сградата на бул. „Митрополит Методий Кусев“ 20 .

В него младите таланти ще разполагат с камерна зала с добра акустика, обособена е изложбена площ, ще има и  музикален магазин. На втория и третия етаж са разположени кабинети за занимания по различни видове изкуства. В центъра ще работят различни художествени ателиета.