Безплатни прегледи за глаукома до края на седмицата
Безплатни прегледи за глаукома до края на седмицата / DarikNews.bg, архив
Четири са очните хирургични процедури, които ще бъдат излъчени на живо от операционната на очна клиника “Трошев” по време на среща на специалисти от цялата страна. Срещата е на тема “Заедно за европейско качество на офталмологичната помощ в България”.

Операциите ще могат да бъдат наблюдавани от лекари и пациенти от целия свят, благодарение на излъчване в реално време в уеб пространството, а с помощта на аудиовизуална връзка от операционната поканените офталмолози ще следят и дискутират хода на интервенциите. Събитието започва в събота в 13:00 ч. българско време.

Ще бъде представено ново решение за борба с глаукома - безкръвна и безшевна микроинцизионна операция, не по-дълга от 10 минути, с нов миниатюрен глаукомен имплант, който се поставя за първи път в Стара Загора. Комбинирана операция, която едновременно решава два проблема на пациента – катаракта и глаукома, също ще бъде част от програмата. Витреоретинална интервенция, практикувана на малко места в България, е другата манипулация, която ще бъде извършена по време на хирургията на живо. Ще бъде показано и как 10 минутна операция за катаракта ще гарантира независимост от очила до живот на пациент с астигматизъм (рефрактивна катарактална корекция с мултифокална торична вътреочна леща). “Съвременно поведение при неоваскуларна глаукома” е едно от заглавията на лекционната програма, включена в събитието.

Операциите ще бъдат извършени от двама от водещите офталмохирурзи в страната. Д-р Трошев, със своите над 14 000 операции, ще бъде домакин на хирургията на живо, а д-р Мишев със стотици излъчени досега операции и над милион гледания в youtube, ще бъде гост-хирург от София.

Срещата ще бъде придружено с дискусия на тема “Заедно за европейско качество на офталмологичната помощ в България. Мястото на частните практики в българската офталмология”. Целта е да бъдат идентифицирани проблемни области, касаещи частната офталмологична грижа в България и маркирани потенциални решения и идеи, които биха могли да бъдат приложени посредством съвместни действия и добра колаборация между различните специалисти от частния сектор. Идеята на инициативата е да постави началото на доброто сътрудничество между добрите експерти в името на по-добрата офталмологична помощ за пациентите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/