Инж. Марков: Имаме бъдеще за поне 60 години
Инж. Марков: Имаме бъдеще за поне 60 години / netinfo
“Днешният празник е двоен, защото се намираме под небесното покровителство на Св.Богородица и на нашия патрон Св.Иван Рилски”, каза изпълнителният директор на Мини Марица-изток инж.Иван Марков. Той пръв поздрави миньорите от дружеството за техния професионален празник и подчерта значението на труда им както за региона , така и за цялата страна.

“Към днешна дата сме добили над 14 млн. тона въглища, което е най-доброто постижение за последните 20 години. Мини Марица-изток има бъдеще-има пазар за следващите близо 60 години, има потребление на стоката, която произвеждаме, имаме необходимото технологично оборудване и най-важното - разполагаме с кадрови потенциал за работа”, подчерта инж. Марков. В бъдеще дружеството ще инвестира в квалификацията на кадрите и подобряването на работната среда , “защото ние от Мини Марица-изток сме европейското лице на българския въгледобив”, каза още Иван Марков.

Дружеството декларира готовност да завърши в срок рехабилитациите на основните добивни багери Рс 1200, да бъде подновен булдозерния парк и да бъдат доставени високопроходими машини за превоз на хора и товари. В същото време се отчита ,че рехабилитациите на термичните централи в региона и строителството на новата мощност на AES се извършват по план и в набелязаните срокове.

Празникът на миньора не мина и без награди - зам. изпълнителният директор по производствените въпроси инж. Тенчо Кайряков отличи с грамоти и парични премии най-добрите в професията.

Фамилия Тоника, Веселин Маринов и оркестър”Лира” имаха приятната задача да се погрижат за доброто настроение на празнуващите.