Частен съдебен изпълнител продава ресторанта на Аязмото
Частен съдебен изпълнител продава ресторанта на Аязмото / Фейсбук - Димитър Желев
Частен съдебен изпълнител продава ресторанта на "Аязмото"
61107
Частен съдебен изпълнител продава ресторанта на "Аязмото"
  • Частен съдебен изпълнител продава ресторанта на "Аязмото"

„Помним ресторанта на „Аязмото", разбира се. Правеха се сватби, абитуриентски балове, имаше големи салони, паркинг, беше много комфортно.С едно изречение-това беше най-хубавият ресторант. Аз не обвинявам Кълвачев, обвинявам този, който му го даде". Така присъства в спомените на старозагорци една от емблемите на града ни. Десетки години обаче бяха необходими тя да стане бивша емблема, защото големите ламаринени плоскости, разрухата, неясното настояще и неуреденото бъдеще завряха мястото в сметките на някого и в спомените на няколко поколения.

Сега частен съдебен изпълнител продава ресторанта, като началната цена е 685 хил. лева. „Това са джобни пари за някои хора. Най-добре е да си го върне градът, общината. Който го купи да направи мястото привлекателно, да има детски кът", е мнението на някои от анкетираните старозагорци.

В прикачения звуков файл може да чуете как по-възрастните си спомнят за годините, в които ресторантът беше едно от любимите места на старозагорци.

Сградата на бившия ресторант „Аязмото" , който се намира в парк „М.М.Кусев", е на площ 832 кв.м, собственост на ипотекарния длъжник „СК АЯЗМОТО" АД, представлявано от Стойчо Кълвачев. Публичната продажба се предприема за удовлетворяване на вземането на „Креди Агрикол България" ЕАД - София. Предложенията за участие в търга се приемат до 11 март.