Бащата на убиеца – бивш полицейски служител
Бащата на убиеца – бивш полицейски служител / netinfo

Битов скандал, разиграл се в село Енина, завърши с убийството на полицай от казанлъшкото РПУ, а негов колега е със сериозни наранявания.

На убиеца Неделчо Василев ще бъде повдигнато обвинение по чл. 116 от НК за убийство и опит за убийство на полицейски служител.
В късния следобед 58-годишният Василев намушка полицай от Горно Черковище и рани негов колега.

Инцидентът е станал в двора на къща в селото на улица „Петко Маналов" 18. Сигналът за битов скандал и самонараняващ се човек от с. Енина е получен в 18 часа в Спешния център на Казанлък. На място е пристигнал екип на Специализираното подразделение "Опазване на обществения ред" към ОД МВР Стара Загора, който при влизането си в къщата е пресрещнат от видимо пияния Василев.

Мъжът, въоръжен с нож, нанася порезна рана в областта на лявото бедро на 38- годишния полицейски служител Бончо Чернев. Въпреки оказаната му медицинска помощ, мъжът е починал от кръвозагуба 15 минути след нараняването.

Вторият полицейски служител се опитал да отнеме ножа от ръцете на Неделчо Василев, в резултат на което е получил порезни наранявания в областта на ръката. Няма опасност за живота му.

Въпреки нараняванията си раненият униформен Николай Иванов е задържал убиеца. Той е отведен в Районно управление на МВР Казанлък, с полицейска заповед за задържане за срок до едно денонощие.
Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР Казанлък.
По ирония на съдбата бащата на Василев преди години е бил полицай в Транспортна полиция.

Убитият полицай Бончо Чернев е в редиците на МВР от 1993 г. 38-годишният мъж е назначен в системата на ВМР от сегашния директор на ОД МВР -Стара Загора комисар Алекси Алексиев.

Очаква се в Казанлък да пристигне главен комисар Калин Георгиев.

Междувременно лидерът на РЗС Яне Янев, който е на посещение в Казанлък, поиска оставката на говорителя на ОД МВР Стара Загора Йонка Георгиева затова, че е отправила заплахи към журналист от БГНЕС. Помолена да коментира Георгиева заяви, че елементарната етика и морал изисквали при такива случаи първо да се провери дали близките на загиналия са уведомени.