Алжирец подсили Берое
Алжирец подсили Берое / beroe1916.com

Берое подписа договор за 1.5 години с алжиреца Амир Саюд, който става петото ново попълнение за тима. Офанзивният полузащитник пристигна в Стара Загора като свободен агент на 18 януари и направи няколко тренировки с новите си съотборници, информират от клуба.

Саюд е национал на Алжир до 23 г., а за последно е играл в "Ал Ахли" (Дубай). Роден е на 31 август 1990 година в град Гуелма, Алжир. Висок е 164 см и играе като офанзивен полузащитник. Юношеската му кариера преминава през "Наср Ел Феджидж", "Рапид" (Гуелма), "ЕС Гуелма" и "ЕС Сетиф".

На 16 годишна възраст е избран на кастинг с млади таланти от целия арабски свят от Академия "Исмаили" се присъединява към Ал Ахли (Дубай, ОАЕ). Там остава от 2008 до 2012 година. В този период успява да изиграе 12 мача.

Преотстъпван е на три пъти. На 26 януари 2010 година отива в "Ал Араби" (Кувейт) където получава шанс за изява в 6 срещи и отбелязва 1 гол. С изявите си помага на отбора да стигне до финал за Купата на Принца през 2010 година, където губят на финала от "Кувейт". През лятото се завръща в "Ал Ахли". На 15 септември 2011 е преотстъпен под наем в отбора на "Исмаили" (Исмаилия, Египет), където получава шанс за изява само в един мач. Същия сезон отборът става шампион на Египет. През изминалата година има 5 мача и един гол за "МС Алжер" (Алжир).

Национал е на Алжир и има 8 мача в отбора до 23 години. Играл е за Купата на
Африканските нации до 23 години в Мароко през 2011 година.