карантина изолация
карантина изолация / iStock/Getty Images
92 са подадените заявления от карантинирани старозагорци за гласуване с подвижна секция на изборите за НС на 4 април.

РЗИ-Стара Загора трябва да потвърди пред общинска администрация, че лицата подлежат на задължителна изолация. Такова до момента има за осем души, съобщи секретарят на община Стара Загора Делян Иванов.

Три ще бъдат сформираните подвижни секции, които ще осигурят възможност на карантинираните да упражнят правото си на вот. Числеността на секционните комисии е пълна, осигурено е и защитното им облекло, нямаме притеснения за изборния процес, увери Иванов.Той обясни още, че 56-та избирателна секция в Стара Загора е преместена в сградата на ДНА.

В изборния ден ковид секции няма да бъдат разкрити в двете частни болници. Такива ще има на територията на УМБАЛ-Стара Загора.

Днес започна раздаването на бюлетините на представителите на общините.

Изборните книжа на 4 април ще се приемат в залата на Регионалната библиотека "Захарий Княжески", където ще бъде създадена организация за нормалното провеждане на процеса. Логистична подкрепа ще окажат военните, които са осигурили три палатки, в които членовете на СИК ще изчакват на разстояние един от друг, а поредността на номерата им за предаване на протоколите ще се съобщава по високоговорител.

В над 70% от Секционните избирателни комисии, в които има над 300 избиратели в 27 МИР, ще има въведено машинно гласуване. 364-те машини ще бъдат раздадени в СИК в деня на размисъл.    

507 са секционните избирателни комисии в Старозагорско.