Металургията се завръща в училище
Металургията се завръща в училище / netinfo
5 училища от област Стара Загора са включени в списъка на иновативните училища в България след одобрение от Министерския съвет. Това са Основно училище „Кирил Христов“, Начално училище „Димитър Благоев“, Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“, Частно основно училище „Елин Пелин“ и Средно училище „Васил Левски“ Гълъбово.

В МОН са постъпили 207 проекта на 202 училища. До края на май те са били разгледани от Комисия за иновативните училища, в която са участвали психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната област, личности с доказан опит при създаване и приложение на иновации в областта на образованието, науката и технологиите, уточняват от пресцентъра на министерството на образованието.

От одобрените 185 учебни заведения 9 са начални училища, 73 са основни, 51 - средни, 30 са профилирани гимназии, 21 - професионални гимназии и един колеж. 22 от училищата в списъка са държавни, 130 са общински, а другите 33 - частни. Те са заявили, че ще постигнат подобряване на качеството на образованието чрез различни иновации. 46 от училищата ще разработят и въведат иновативни елементи по отношение на организацията и/или съдържанието на обучението. Други 51 ще организират по нов или усъвършенстван начин управлението, обучението и образователната си среда. 88 училища ще използват нови методи на преподаване, а останалите 14 ще разработят по нов начин учебното съдържание, учебните програми и учебните си планове.
Описаните иновативни процеси в проектите ще бъдат с продължителност до 4 години и ще обхващат всички или част от участниците в образователния процес в училището. За всяка учебна година са описани етапите на напредък и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са определени целите и идеите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/