детска ясла Стара Загора
детска ясла Стара Загора / община Стара Загора
На 14 януари излиза първото класиране
152 са свободните места в старозагорските ясли за първия прием за 2021 година. Най-много са те в Детска ясла „Боровец“, където могат да бъдат приети 40 желаещи.

Всички десет ясли в община Стара Загора са реновирани, а в класирането за тях могат да участват децата, които отговарят едновременно на следните условия:

- в заявлението за прием са избрани начални месец и година за участие в класиране месец януари 2021 год. или по-рано. В класирането не вземат участие заявленията, в които началния месец и година са от месец февруари 2021 година нататък
- навършили или навършващи минимална възраст 10 месеца през месец януари 2021 г.  В момента на класирането се прави автоматична проверка за възраст и при условие, че детето не навършва 10 месеца в конкретния период – не участва в класирането
-  максималната възраст за участие в класиране: ако в месец януари 2021 г. детето навършва 36 месеца – отпада от класиране

Срокът за потвърждение на новоприетите деца е пет работни дни, считано от датата на излизане на класирането.

От общинска администрация напомнят, че класирането е според броя точки, събрани от отбелязаните критерии в заявлението за участие в класиране,  трудовата заетост на заявителя и входящия номер на заявлението.

Кандидати, без задължения към „Местни данъци и такси“, могат да получат 1 точка при класиране като отбележат „Да“  на съответния критерий. Верността му се проверява по електронен път от директора при записване в детската ясла, където е класирано детето.

Класирането ще бъде обявено на 14 януари на сайта на системата за електронно централизирано класиране за прием на децата в общинските детски заведения.

Следващото класиране за свободни места ще бъде в началото на месец март.