среща
среща / Dariknews.bg
15 приема за над 25 милиона лева ще бъдат отворени по Програмата за морско дело и рибарство. Това каза зам.-министърът по земеделието д-р Лозана Василева в Стара Загора. Градът ни е домакин на Годишна национална среща, организирана от Националната рибарска мрежа.
 
„Миналата седмица членовете на Комитета по наблюдението на програмата подкрепиха нашето предложение да прехвърлим 15 млн. лева към мерки, които са атрактивни и водят до успешното прилагане на програмата. Заделихме и 5 млн. лева за финансови инструменти.
 
До средата на годината предстои да бъдат отворени и последните приеми, за да може до края на годината да имаме пълно договаряне и до 2023 г. да се изпълнят вече сключените договори”, обясни ресорният зам.-министър.
 
До момента договарянето по Програмата за морско дело и рибарство е над 136 млн. лева или 76% от нея. Изплащането е над 46 млн. лева, а в процес на обработка са проекти за около 15% от Програмата.
 
На срещата в Стара Загора участват представители на местните инициативни рибарски групи, сегашни и бъдещи бенефициенти по програмата.