Жена оцеля след 72 часа без храна и вода в планината. След 3-дневно издирване откриха 66-годишната Василка.

Тя била във вила в столичния квартал „Сеславци”, но вместо да се прибере в дома си в Челопечене, объркала посоките и се озовала чак при Своге - на 40 километра от мястото, на което била първоначално. В издирването и се включват пожарна, полиция и доброволци.

Сигнал за изчезването подава дъщерята на Василка – Ралица Маркова. Майка й била с приятели на вила в гората.

„Последно ми каза, че се прибира към Челопечене, но й пада батерията на телефона. Каза ми да й оставя ключовете. След това изгубих контакт с нея”, разказва Ралица пред NOVA.

Тя се чула с приятели на майка си, които не знаели къде е. Тогава подава сигнал в полицията за изчезването. Веднага започва издирването.

„Колеги от 5-о районно и екипи на Гражданска защита и Пожарната се качиха вечерта, търсиха я, но без резултат. На 21-ви продължихме да я търсим с колеги от Криминална полиция, от Охранителна полиция. Ползвахме и куче. Но нямаше резултат”, обясни Христо Йорданов от 5 РУ.

„Имахме 3 предполагаеми маршрута, направихме 3 групи. Имаше предположение, че може да е починала, защото е била 3 нощи в гората”, обясни още Йорданов.

Когато я намират, екипите правят носилка с подръчни средства. „От клони, дървета, връзки за обувки. Така я придвижихме около 5 км”, каза още Христо Йорданов.  

Василка помни всичко. Разказала е на дъщеря си, че е вървяла по реката и е видяла вълк.

В момента Василка е в Окръжна болница и е в добро състояние.
NOVA