Здравният министър откри обновено отделение в пернишката болница
Здравният министър откри обновено отделение в пернишката болница / БГНЕС

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов откри обновеното след основен ремонт Първо вътрешно отделение на многопрофилна болница "Рахила Ангелова" в Перник.

Средствата за ремонта са отпуснати от Министерство на здравеопазването и са в размер на 220 000 лева.

Първо вътрешно отделение разполага с 32 легла, 22 от които кардиологични с 8 от тях интензивни и 10 нефрологични. Основен ремонт на отделението не е извършван повече от 30 години, а нуждата от едно такова отделение е много голяма, тъй като МБАЛ "Рахила Ангелова" е единствената болница за активно лечение на територията на област Перник, която обслужва над 130 000 пациенти.

Бащата на министъра - д-р Стефан Москов, е прекарал част от професионалната си кариера в Перник. Затова и влизането днес в пернишката болница и спомените как е спал тук по време на нощни дежурства на баща си просълзиха министъра.

Москов-старши е бил дълги години шеф на Второ вътрешно отделение и е наложил в лечебното заведение гастроентерологията. Част от сега работещите лекари в пернишката болница са негови ученици.

Здравният министър откри обновено отделение в пернишката болница
netinfo

Проектът за ремонта се реализира с подкрепата на кмета на Перник д-р Вяра Церовска и народния представител д-р Валентин Павлов, отбеляза още министърът на здравеопазването.

Перник разполага с най-модерната апаратура в отделението по неонатология, заяви д-р Москов, след като получи като дар икона от шефа на отделението д-р Мария Маринова.