ВМРО подготвят дело срещу поскъпването на водата в София
ВМРО подготвят дело срещу поскъпването на водата в София / снимка: Sofia Photo Agency, архив
ВМРО подготвят дело срещу поскъпването на водата в София
55163
ВМРО подготвят дело срещу поскъпването на водата в София
  • ВМРО подготвят дело срещу поскъпването на водата в София

Над 20 000 подписа са събрани в рамките на кампанията на ВМРО срещу покачването на цените на водата и в подкрепа на разваляне на концесията на дружеството "Софийска вода". Това съобщи Стефан Грънчаров, координатор на партията за София, който е сред организаторите на днешната акция по събиране на подписи пред сградата на Столичната община. От ВМРО подготвят съдебно дело срещу новото поскъпване на водата с 5 процента от 1-ви юли. Искаме насрочване на референдум сред столичани за разваляне на концесията със "Софийска вода", заяви още Грънчаров.

„Идеята на тази подписка е да изгоним този концесионер, който в последните години става все по-нагъл и все по-нагъл и водата в София се е увеличила над 300 процента от началната стойност. Не може „Веолия" - френската фирма, която беше изгонена от Париж, да купува водата от язовир Бели Искър на 2 стотинки и на нас да ни я продава по 1,68 лв. за кубик преди последното увеличение, сега вече 1,74 лв. за кубик", каза Грънчаров.

По думите му загубите на "Софийска вода" са между 50 и 56 процента. „По договор трябваше още през първите десет години те да паднат под 20 на сто. Голяма част от сметките, които примерно не си плащат циганите в „Дружба", „Филиповци" и на други места, това се плаща от всеки един обикновен потребител, защото „Софийска вода" няма как да си вземе парите, те след пет години изтичат по давност и след това тя ги пише като загуби", коментира представителят на ВМРО.