/ БГНЕС
Променят движението в София заради протест на превозвачите
97957
Променят движението в София заради протест на превозвачите
  • Променят движението в София заради протест на превозвачите
Националното сдружение на българските превозвачи организира протест днес. Заради проявата се налага временна организация на движението.
 
От 7.00 ч. до приключване на протеста се забранява паркирането с изключение на автобусите, участващи в шествието на севрозападната част на пл. „Св. Ал. Невски“ между ул. „Оборище“ и ул. „11-ти август“ и на югоизточната част на пл. „Св. Александър Невски“ между ул. „Оборище“ и ул. “Шипка“.
 
От 9.00 ч. до приключване на мероприятието се разрешава паркирането на товарните автомобили, участващи в шествието на крайна дясна пътна лента на магистрала  „Тракия“ и бул. „Цариградско шосе“ между „Черната котка“ и бул. „Брюксел“ в посока център. Товарните автомобили имат право да паркират извън обхвата на спирките на градския транспорт и зоните за престрояване.
 
Изтеглянето на товарните автомобили ще започне в 11.30 ч. по бул. „Цариградско шосе“ през детелината с бул. „Брюксел“ в посока магистрала „Тракия“. Спирането и ограничаването на движението ще става само при необходимост, поетапно и по преценка на отдел „Пътна полиция“ към СДВР.