/ Община Бургас
"За първи път сме изправени пред безпрецедентна ситуация, в която може да не успеем да съберем подкрепа за бюджета на Столичната община". Това заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев във връзка с предстоящото разглеждане на проекта за бюджет на София за 2023 година. Документът ще бъде обсъден на заседание на 14 септември.

Георгиев участва в проверка на строителството на метрото при бул. "Владимир Вазов" заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова и директора на "Метрополитен" Стоян Братоев.

Георги Георгиев заяви, че до момента разговорите показват, че няма да има подкрепа от големите групи в СОС. Намирам това за безотговорно, коментира председателят. 

Фандъкова каза, че проектът за бюджет е изключително балансиран. Тя изрази надежда Георгиев да осигури мнозинство. "Засега оптимизмът ви изглежда неоправдан", отговори ѝ председателят на СОС.

Бюджетът на Столичната община за 2023 г., в размер на 2 555 000 000 лева, беше представен в края на август от кмета на София Йорданка Фандъкова. В проектобюджета за 2023 г. са заложени приходи от около 930 000 000 лева, каза кметът. 
София Георгиева/БТА