Пореден контрапротест пред президентството
Пореден контрапротест пред президентството / снимка: БГНЕС, архив
Пореден контрапротест пред президентството
66844
Пореден контрапротест пред президентството
  • Пореден контрапротест пред президентството

Около 20 души се включиха в днешния контрапротест пред президентството. Поддръжниците на кабинета „Орешарски" коментираха събитията около вота на недоверие в Народното събрание.

„Пълна циганьорщина, ходят без доблест. Внасяш вот, трябва да го защитиш този вот, трябва да искаш да обясниш защо трябва да си отиде правителството". Такива бяха настроенията на контрапротестиращите часове, след като депутатите от ГЕРБ отново се опитаха да бойкотират дебатите по вота на недоверие, а председателят на Народното събрание успя да открие заседанието, в резултат на което групата на ГЕРБ напусна залата.

Някои от протестиращите определиха поведението на Бойко Борисов като антицирк. „Ако бяха малко умни, щяха да влязат в залата и щяха да коментират вота. Те го искат, а не искат да го коментират. Те влязоха и не се броят. Ама ние не сме вътре, казват! Ама как да не сте вътре, като цяла България ви гледа, че сте вътре?! И спорят с Миков, че не са вътре. Дай да се броим, казват, като Настрадин Ходжа - качи се на магарето и казва, че го няма, слиза от него и казва, че го има. Пълно безумие", каза един от протестиращите.

„ГЕРБ ще изпадне. Още се крепят, но имат много пари. Но хората започват да се ориентират, че това е един олигархически балон", допълни друг от контрапротестиращите.