/ netinfo
„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 14 декември 2017 г. (четвъртък).
 
От 23:00 ч. на 14 декември до 6:00 ч. на 15 декември (петък), във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. „Оборище" се налага спиране на водоподаването на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ от ул. „Шипка“ до ул. „Мърфи“, ул. „Оборище“ от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до ул. „Васил Друмев“, бул. „Мадрид“ от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до ул. „Алеко Константинов“.
 
Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Златица“ в жк „Хаджи Димитър“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бл. 11, бл.11А, бл. 177, ул. „Резбарска“ от ул. „Макгахан“ до река Перловска, ул. „Резбарска“ от ул. „Васил Кънчев“ до автобусен гараж „Малашевци“.
 
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване  мътността на водата. След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.
 
Във връзка с подмяна на водомерен възел на ул. „Акад. Петър Динеков“ в кв. „Драгалевци“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 13:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Акад. Петър Динеков“ от ул. „Професор Стойко Стойков“ до ул. „Акад. Петър Динеков“ №14, по ул. „Къпина“ от №20 до ул. „Акад. Петър Динеков“.
 
Във връзка с реканструкция на уличен водопровод по ул. „Клокотница“ в жк „Банишора“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Клокотница“ от бул. „Христо Ботев“ до ул. „Княз Борис I“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Кръстец“ от ул. „Козлодуй“ до ул. „Клокотница“.
 
Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Кокиче“ в с.Войнеговци се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Кокиче“.
 
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване  мътността на водата. След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.
 
Във връзка с подмяна на спирателен кран и пожарен хидрант на ул. „Димитър Хаджикоцев“ в жк „Лозенец“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Димитър Хаджикоцев“ от ул. „Църноок“ до ул. „Борис Пожаров“.
 
Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Тодор Каблешков“, кв. „Сеславци“  се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Мургаш“, ул. „Еделвайс“, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, ул. „Чавдар“.
 
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.
 
Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 121 21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx .
 
“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.