Кабинетът работел близо 6 месеца под обсада според контрапротестиращи
Кабинетът работел близо 6 месеца под обсада според контрапротестиращи / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Кабинетът работел близо 6 месеца под обсада според контрапротестиращи
66823
Кабинетът работел близо 6 месеца под обсада според контрапротестиращи
  • Кабинетът работел близо 6 месеца под обсада според контрапротестиращи

За пореден ден контрапротестиращи се събраха пред сградата на Президентството. Със скандирания „ Оставка" близо 100 души призоваха президента Росен Плевнелиев да подаде оставка, а неговата длъжност да заеме вицепрезидентът Маргарита Попова.

Малко след 12.00 часа протестиращите се събраха в центъра на столицата, за да изразят подкрепата си за кабинета „Орешарски" и искането си за незабавна оставка на президента Плевнелиев. Основната тема, която демонстрантите обсъждаха днес, бе проваленият вот на недоверие. Те настояват политическа партия ГЕРБ и демонстрантите от протеста ДАНСwithme да оставят управляващите да работят спокойно.

„Искаме работещи институции под контрола на гражданите, защото за пръв път от 23 години парламентът заговори за гражданите. За първи път Министерски съвет е отворен за гражданите. Единствено президентската институция и държавният глава Росен Плевнелиев не разбраха, че без народа не може. Стига вече, това правителство работи вече около 6 месеца под обсада, нека да престанем вече да плюем вътре партията ДПС. ДПС не е етническа партия, ДПС е избрана от народа, ДПС работи заедно с правителството. Ние искаме да оставят премиера на мира, да не го преследват", заяви жена, подкрепяща кабинета.

Част от контрапротестиращите вече искат оставката не само на държавния глава, но и на столичния кмет Йорданка Фандъкова: „Не може столичният кмет да се грижи повече за кучетата, отколкото за гражданите на София. И вчера пак имаше данни, че две кучета са умрели. Нека всеки ден Фандъкова да дава данни колко софиянци са измрели и да се казва от какво - от глад".

Контрапротестиращите заявяват че няма да спрат демонстрациите, докато президентът не подаде оставка.