Една жалба е подадена в столицата
Една жалба е подадена в столицата / БГНЕС
Една жалба е подадена в столицата
20166
Една жалба е подадена в столицата
  • Една жалба е подадена в столицата

Една жалба от застъпник в секционна избирателна комисия е подадена в столицата. Това съобщи за Дарик Илия Илиев, председател на 24-та районна избирателна комисия. Като цяло изборният ден преминава нормално в София, като и в трите района се е наложила смяна на членове на секционни комисии поради неявяване на титулярите.

Някои от членовете на секционни комисии от една определена политическа сила не са се явили навреме. Въпреки това изборният ден и в трите района на столицата е започнал нормално, защото е извършена замяна на членове. Емил Пазийски, председател на 25-а Районна избирателна комисия, обясни каква е процедурата на замяна на членове
 
Емил Пазийски: Когато са закъснели някои титулярни членове - председател, заместник-председател, секретарки, членове, тогава изчакваме. Когато не се явят, по предложение на секционната избирателна комисия ние извършваме преструктурирането им.
 
Вече е подадена и една жалба от застъпник. Тя е в 24 Районна избирателна комисия.

Председателят 24 РИК Илия Илиев: „На баджа му е пишело името на политическата сила. Казали са му да свали баджа. Това е станало в Музикалната академия.

Първите междинни резултати за избирателната активност се очакват към 10 часа.