Борис Бонев
Борис Бонев / БТА
Според общинския съветник от ПП-ДБ-Спаси София, поради липсата на генерален план за организация на движението всички промени след 2017 г. са незаконни
Общинският съветник Борис Бонев от ПП-ДБ-Спаси София коментира решението на Върховния административен съд (ВАС), който се произнесе, че новата организация на движението около НДК е незаконна.

По думите му решението не означава връщане на старото движение, но спира фактическите действия по въвеждането на новата.

"Големият проблем касае цялата държава - последствията от това решение. При липса на генерален план за организация за движението, какъвто София няма от 2017 година, всички организации на движението са незаконни. Голяма част от българските градове нямат такива планове - от пешеходна пътека, до чисто нов булевард, без нов генерален план за движението е незаконно, спрямо това решение", посочи още Бонев.

Окончателно: Новата организация на движение около НДК е незаконна

По думите му всички промени след 2017 години са само незаконни.

"Никой не оспорва целесъобразността на проекта. Дори старата организация е незаконна, защото е от 2019 година и е след построяването на третата линия на метрото, а именно след изтеклия план за организация на движението", посочи още.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня