„Атака иска оставката на Фандъкова
„Атака иска оставката на Фандъкова / снимка: Sofia Photo Agency, архив
„Атака" иска оставката на Фандъкова
64484
„Атака" иска оставката на Фандъкова
  • „Атака" иска оставката на Фандъкова

"Атака" поиска оставките на столичния кмет Йорданка Фандъкова, както и на ръководството на СДВР и Общинска полиция. Причината са вчерашните протести на партиите РЗС и „Национален фронт за спасението на България", които стигнаха и до централата на партията на ул. „Врабча". Според Волен Сидеров те са били нерегламентирани и по поръчка на ГЕРБ. Националистите се заканиха, че ако до сряда оставки няма, „Атака" ще престане да се съобразява с регламенти и ще организира масови мероприятия без разрешение.

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров бе категоричен, че вчерашните протести са били поръчани от ГЕРБ, а изпълнението е било възложено на РЗС и НФСБ. „Въпросните две партии, начело със своите лидери - Яне Янев и Валери Симеонов, извършиха нападение на партия „Атака", хулигански действия, незаконни действия. Ако бяхме в централата, щеше да има строшени глави, ръце и крака на тези лумпени около Яне Янев и Валери Симеонов. Група лимпенчета, които имат нахалството да оскверняват централата на „Атака". Ясно казваме, че ще отбраняваме всяка наша територия по начин, по който ние преценим за добре", каза лидерът на националистите.

По думите на Сидеров много хора са озлобени, от това, че „Атака" е в парламента и като пример даде именно Яне Янев и Валери Симеонов. „Има много хора, озлобени от факта, че ние сме в парламента, победихме техните партийки, създадени чрез политическо генно инженерство, за да подкопават „Атака". По тази причина от техните уста мръсна пяна тече", смята Сидеров.

Той и депутати от партията се срещнаха със зам.-кмета на Столична община Мария Бояджийска, която в момента замества Йорданка Фандъкова. От „Атака" твърдят, че Бояджийска не е знаела за случилото се вчера и заявиха, че ще подадат сигнали срещу нея в прокуратурата, тъй като по думите им тя е пряко отговорна.