Заседава Общински съвет Стралджа
Заседава Общински съвет Стралджа / община Стралджа

18 точки са включени в дневния ред на сесията на Общински съвет Стралджа. Местните управници ще обсъждат Правилника за организация дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация.

Сред останалите предложения са състава на Постоянните комисии и зам.председател на ОбС, предложенията за определяне възнаграждението на председателя на ОбС и общинските съветници и за утвърждаване на основна месечна заплата на кмета на общината.

Очаква се избор на представители на ОбС Стралджа в НСОРБ и делегат и негов заместник в Общото събрание на РАО"Тракия" както и представител в Областния съвет за развитие - Ямбол.

В дневния ред са включени още докладни записки за избор на постоянна комисия за предотвратяване и установяване конфликт на интереси на общински съветници, определяне на постоянна комисия за разглеждане заявленията на граждани за отпускане на еднократни финансови помощи.

Съветниците ще обсъждат и състава на местна комисия от Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове както и предоставяне позиция и мандат за заседание на Общото събрание на Асоциация по В и К - Ямбол.