/ Община Сливен
С церемониален старт на площад "Хаджи Димитър” започна Рали ,,Сливен” - 2018". "И тази година ще станем свидетели на майсторството и професионализма на участниците от различни части на България и чужбина.
 

рали Сливен
Община Сливен


рали Сливен
Община Сливен


Надявам се всеки един от Вас да остане с невероятни впечатления и емоции. Нека да бъдем отговорни и да спазваме мерките за безопасност, за да няма инциденти”, заяви в словото си заместник-кметът Румен Иванов.

За любителите на автомобилния спорт: Започва Рали „Сливен - 2018"

Седем души бяха отличени в състезанието по майсторско управление на Българската асоциация за рекриация, интеграция и спорт, с ръководител Павел Савов. Музикален поздрав към почитателите на автомобилния спорт отправиха близначките певици Яница и Глория от Сливен.
 

рали Сливен
Община Сливен


49 са екипажите, които ще вземат участие, от които 15 са чуждестранни - Гърция, Румъния, Сърбия и Турция. Ралито включва 11 скоростни етапа със 175.21 състезателни километра, преходи от 258 км и обща дължина 433 км.
 

рали Сливен
Община Сливен


Спортните комисари на състезанието тази година са Бранислав Йевич, Джо Коркоран, Пламен Иванов, Емил Захариев – секретар на спортните комисари. 38-то издание на рали „Сливен“ - 2018" е втори кръг от Българския рали шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей на ФИА и ще приключи на 29 юли.
 

рали Сливен
Община Сливен


На събитието присъстваха председателят на Общински съвет Димитър Митев, заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Владимир Илиев, общински съветници

Въвежда се промяна в организацията на движение заради Рали „Сливен - 2018“

Във връзка с безопасността на провеждане на ралито, не се разрешава движение на пътни превозни средства и пешеходци, преди преминаването на специалния автомобил на организатора. Всички ППС, които се движат преди този автомобил ще бъдат спирани и извеждани извън трасето.
 

рали Сливен
Община Сливен


Забранява се оказване на помощ от зрителите на екипажи, претърпели инцидент в трасето, до пристигането на специализираните екипи. Оказването на помощ ще води до дисквалификация на състезателите.
 

рали Сливен
Община Сливен


Любителите на автомобилния спорт се призовават да не замърсяват околната среда, да имат отговорно поведение и да спазват мерките за безопасност. Организатори на проявата са Община Сливен и АСК „Скорпион“-Сливен.