Удавиха се братчета на 8 и 10 години
Удавиха се братчета на 8 и 10 години / netinfo

След почти 24-часово издирване полицаи от РПУ - Котел откриха две братчета от село Ябланово,община Котел, удавени във водоем край селото. Това съобщиха от ОДП - Сливен.

Около 14.00 ч. вчера - 3 април, децата са отишли с майка си - 43-годишната З.М. край селото, където жената е обработвала ягодова градина. Момчетата, на 8 и 10 години, й помагали в селскостопанската работа, а привечер тръгнали сами да се прибират вкъщи.

Около 20.00 ч., прибирайки се у дома, майката установила, че децата ги няма. Сигналът за изчезналите деца е получен в полицейския участък на селото около 21.30 ч., като незабавно е организирано и започнало издирване на момчетата.

С напредването на нощта и поради тъмнината търсенето, при което са използвани и полицейски кучета, е временно прекратено, а с настъпването на деня на 04 април, отново е възобновено.

Децата са обявени и за общодържавно издирване.

Около 14.00 ч. двете момчета са открити удавени в необезопасен водоем с размери 3х4х4 м., намиращ се в покрайнините на селото и използван за напояване на селскостопански имоти.

При извършения първоначален оглед не са открити следи от насилие по телата. Назначени са аутопсия и съдебно-медицинска експертиза. Образувано е дознание.