Учредиха Обществен съвет на военно-патриотичните организации
Учредиха Обществен съвет на военно-патриотичните организации / Дарик Сливен, архив

Обществен съвет на военно-патриотичните организации в община Сливен се учреди на 9 май – Деня на победата и Ден на Европа. Организациите учредители са Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюзът на ветераните от войните на България, Дружество "Военно-инвалид" – Сливен от Съюза на военно-инвалидите и военно пострадалите в България, Национално сдружение на клубовете на запасното войнство – „За честта на пагона”, Войнско сдружение „Щит” и Съюзът на патриотичните сили „Защита” – Сливен.

Основните цели, които си поставя Съветът са да представлява организациите и членовете пред държавните и регионални институции, пред политическите, стопанските и обществените организации и да отстоява интересите и позициите по актуални проблеми. Да работи за подобряване на социалния статус, съсловната солидарност и социалната реализация на своите членове. Да подпомага социално слабите и болни членове са сред останалите цели на формацията.

За председател на Обществения съвет беше избран Петър Грабчев. На следващата среща на 20 май ще бъде приет работен план за конкретни дейности и задачи.