Тридневно пилотно обучение стартира в Сливен
Тридневно пилотно обучение стартира в Сливен / netinfo

Тридневно пилотно обучение за насърчаване на равните възможности при кандидатстване за държавна служба стартира от днес в Сливен. В обучението ще участват хора с увреждания и лица с неравностойно положение на пазара на труда.

Целта е да се подобри тяхната мотивация, да развие техните знания и умения и да подобри възможностите им за кандидатстване в държавната администрация и успешно преминаване на конкурсната процедура.

Обучението ще протече в четири модула, които ще запознаят участниците с институциите на Европейския съюз, статута, ролята и функциите на държавния служител, единния класификатор на длъжностите в администрацията. Последният модул ще протече под формата на практически упражнения и симулация на конкурс.

Пилотното обучение се осъществява по проект по програма ФАР на ЕС за България, като бенефициент е Институтът по публична администрация и европейска интеграция.

Проектът, наречен „Техническа помощ на Института по публична администрация и европейска интеграция за разработване на програми за обучения и обучение на представители на малцинствата и групите в неравностойно положение”, се осъществява по идеята и с активното съдействие на областния управител на Сливен Христина Чолакова.