СК „Ставен” с отличия от три различни прояви по джудо
СК „Ставен” с отличия от три различни прояви по джудо / netinfo

С отличия от три различни състезания по джудо се завърнаха състезателите на СК „Ставен” – Сливен. 11 отличия завоюваха децата, които се включиха в традиционния Международен турнир в Ниш. Със златни медали от сръбския град се завърнаха Мирослав Иванов, Алекс Минков, Джордан Тодоров, Яница Петкова, Роси Димитрова и Илиян Русев.

Никола Стефанов завоюва сребърен медал, а Николай Господинов, Христо Бонев, Георги Георгиев и Румяна Василева - бронзови.

В Държавното първенство по джудо за мъже в София СК „Ставен” участва с двама състезатели, които се поздравиха с титли. Европейският шампион Янислав Герчев спечели надпреварата в категория до 60 кг., а Даниел Дичев в категория до 100 кг.

Третата надпревара за представителите на обединения „Ставен” бе в курортния град Фуенгирона /Испания/. Там се проведе турнир по джудо от Европейската купа за старша възраст. Бетина Темелкова се класира в трета категория до 48 кг., а Божидар Темелков е седми в категория до 50 кг., като и двамата печелят точки за европейската ранглиста. Калоян Раднев загуби още в началото на турнира, което му отне правото да участва при разпределението на точките.

Изпълнителният директор на СК „Ставен” Лъчезар Темелков съобщи, че от 27 март в Сливен ще се проведе лагер на националния отбор за кадети.Подготовката ще се води в спортана зала ''Всил Левски'' под наставничеството на селекционера Атанас Герчев.