Представиха в Нова Загора новия директор на сливенската полиция
Представиха в Нова Загора новия директор на сливенската полиция / Община Нова Загора

Новият директор на Областна дирекция на МВР - Сливен комисар Никола Геджев беше представен пред кметове на населени места в община Нова Загора. Той се срещна с кмета на общината Николай Грозев и се запозна с кметовете. Придружаваха го заместник-директорът на Областната дирекция Комисар Станимир Колев, началник отдел „Охранителна полиция" - Сливен комисар Ангел Даскалов и началник РПУ - Нова Загора Румен Христов. Срещата, инициирана от Никола Геджев, беше открита от кмета на Нова Загора Николай Грозев.

Комисар Геджев заяви, че разчита на доброто сътрудничество от страна на местната власт, за да се търсят решения при всяка проблемна ситуация. Срещата бе част от обиколка по райони за запознаване с действащите представители на  местната власт. Кметовете на населени места в общината повдигнаха въпроси за обичайните проблеми, свързани със случаите на изсичането на дървета, нахлуването и ограбването на частни имоти, масовите кражби на метал и безнаказаността на извършителите. Постави се и проблемът с незаетите бройки в РПУ - Нова Загора.

Комисар Геджев изрази съпричастността и разбирането си на проблемите, обеща да провери какво може да се направи относно незаетите бройки в РПУ-Нова Загора и изрази мнение, че въпреки че причините са комплексни и са свързани не само с дейността на полицията, а зависят и от законодателство, прокуратура, материална база, от значение за него е да се срещне лице в лице с представителите на властта на регионално ниво, за да се осъществи добър контакт и ползотворно сътрудничество. Затова той разчита на всеки сигнал и своевременното реагиране при всяка ситуация.