Орязаха леглата в детското отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински
Орязаха леглата в детското отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински / МБАЛ Сливен
Орязаха леглата в детското отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински"
87525
Орязаха леглата в детското отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински"
  • Орязаха леглата в детското отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински"

От 62 на 48 намаляват леглата в детското отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински" Сливен според Националната здравна карта спрямо настоящото положение. Това съобщи пред Дарик директорът на болницата д-р Васислав Петров.

По думите му това е голямо намаление, не се знае и причината. Д-р Петров добави, че с писмо до НЗОК и министерството на здравеопазването се иска окончателно уточняване на броя на леглата, и ако има грешка тя да бъде отстранена.

Болницата е започнала новата година с намалени задължения към фирмите- доставчици, уточни още д-р Петров. През първото тримесечие се отчита и спад с 300 пациента. О думите му това се дължи на все още прохождащата тази година нова реформа, неясноти в документацията. „Личните лекари и специалистите от доболнична помощ още не бяха наясно и насочваха по-малко пациенти или може би това бяха наистина пациенти, които бяха потърсили помощ", коментира още директора.

Няма забавяне на изплащанията за лечение от РЗОК. Болница „Д-р Иван Селимински" е подписала договор с касата през миналата седмица, информира още д-р Петров.

Процентът на здравнонеосигурените пациенти е около 20, като миналата година от 22 000 пациенти, изписани без здравни осигуровки са 200.

И още чуйте в прикачения звуков файл