Общинските съветници отиват на семинар
Общинските съветници отиват на семинар / Дарик Сливен, Архив

Сливенските общински съветници ще се учат на екипна работа на тридневен семинар на морето, стана ясно на днешния брифинг на кмета Кольо Милев. Семинарът ще се състои на 11, 12 и 13 януари в Поморие и провеждането му ще струва около 10 хиляди лева.

Кметът обясни, че парите са спестени от бюджета на местния парламент, след като от юни месец насам не се плаща заплата на председател на Общинския съвет. От средата на миналата година функцията на председателя се изпълнява на ротационен принцип от трима общински съветници. До февруари, включително, председателстващ местния парламент е Мария Григорова, другите двама са Борислав Павлов и Иван Иванов. 

Общински съветници допълниха за Дарик, че на семинара са поканени лектори, които ще говорят по теми, свързани с работата на местната законодателна власт, ще бъдат обсъдени и добри практики. В Поморие са се провеждали и преди обучения на местния парламент в Сливен, припомниха те.

„Провеждането на такива семинари е добра практика, която се използва в много общински съвети. Аз ще се радвам ако тези три дни спомогнат Общинският съвет да заработи като едно цяло в интерес на гражданите на Сливен" - коментира кметът Милев.