Общинските съветници, кметовете на населени места и кметът на Нова Загора се заклеха
Общинските съветници, кметовете на населени места и кметът на Нова Загора се заклеха / ОА - Сливен

Новоизбраните общински съветници, общинският кмет и кметовете на населени места в Нова Загора положиха клетва. С този ритуал и с подписването на клетвените листи, бе конституирано встъпването им в длъжност и новият мандат 2015-2019 г. официално започна.

Гости на събитието бяха областният управител Димитър Сяров, заместник-
областният управител Камен Костов, главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов и главният юрисконсулт на институцията - Валя Радева.

Заседанието откри областният управител Димитър Сяров, който пожела успех. Той отбеляза, че преизбирането за пореден път на кмета Николай Грозев е прецедент в новата политическа история на Сливенска област, с което Грозев показва своя категоричен успех във вземането на важни за гражданите и местната икономика решения. Областният управител пожела още по-успешен нов мандат на преизбрания кмет и гарантира своята готовност за все така ползотворна съвместна работа в името на гражданите в община Нова Загора.

Председателят на Общинската избирателна комисия в Нова Загора Сергей Дериволков връчи удостоверенията и поздрави новоизбраните кметове и общински съветници, след което Светла Стоянова - вр. и. д. кмет на община Нова Загора, също отправи своите поздравления и връчи на Николай Грозев символите на властта.

Под ръководството на най-възрастния общински съветник - Ирина Аврамова, каквото е условието за провеждане според Закона за местната власт и местното самоуправление, се проведе първото заседание на Общински съвет - Нова Загора с мандат 2015-2019 година.
След тайно гласуване за председател на Общинския съвет бе избран Георги Николов, който зае мястото си, благодари за доверието и изрази увереност в това, че както той, така и неговите колеги, ще работят усилено и единствено в посока благосъстоянието на новозагорските граждани.

В края на заседанието бе избрана Комисия, която започва работа по изготвянето на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.