Новозагорските дървета отново „разцъфват в червено-бяла премяна
Новозагорските дървета отново „разцъфват в червено-бяла премяна / община Нова Загора

Община Нова Загора остава вярна на поставената традиция да отправи поздрав към всички граждани и гости на града по различен начин. За първа година в градската градина, до предвестниците на пролетта - красивите щъркели, ни гостуват Пижо и Пенда.

Новозагорските дървета отново разцъфват" в червенобяла премяна
netinfo

По случай 1 март дърветата в централната градска част ще грейнат в бяло и червено и ще донесат много усмивки и пролетно настроение. Ръководството на Общината вярва, че изобретателността и въображението на най-малките граждани ще направят китния град още  по-красив и усмихнат, и с украсата на първото дърво за тази година изразява своята съпричастност към идеята.

За да се случи това, с голямо желание и ентусиазъм, в инициативата ще се включат възпитаниците на  СОУ „Христо Ботев", СОУ „Иван Вазов", НУ „Любен Каравелов", НУ „Св. Паисий Хилендарски" и ОУ „Христо Смирненски", както и нетърпеливите  малчугани от целодневните детски градини в града. С  помощта на своите учители, сръчните деца ще изработят оригинални и красиви мартеници, които ще разцъфнат в короните на дърветата  в града.