Нови  успехи на боксов клуб „Априлец”
Нови успехи на боксов клуб „Априлец” / БГНЕС, архив

Нови призови места завоюваха младите боксьори на треньорите Димитър и Тодор Мутафови по време на проведеното в Ямбол Държавно лично и отборно първенство за ученици 13–14 годишна възраст. Боксовият клуб „Априлец” участва с 10 състезатели.

Сред участвалите 155 боксьори от цялата страна, спортният клуб от с. Бояджик, община „Тунджа” завоюва републиканска шампионска титла. Тя бе спечелена от Боян Асенов, кат. 34 кг, ученик в ОУ „Христо Ботев”, с. Кукорево.

В категории 40 кг и 76 кг априлци станаха носители на две втори места. В първата категория достойно се представи Богомил Живков от с. Бояджик, а във втората категория сребърното отличие спечели Димитър Павлов от с. Гълъбинци.

Кристиян Георгиев отвоюва трето място в кат. 68 кг. Той също е родом от с. Гълъбинци и учи в ОУ „Св.св. Кирил и Методий”, с. Бояджик.

Двама боксьори Янко Тодоров, кат. 44 кг от с. Бояджик и Живко Йовчев, кат. 56 кг от с. Ботево, се класираха на пето място.

Двама състезатели на треньорите Мутафови са включени в националния отбор на България за участие в Европейското първенство, което ще се проведе в София от 23 до 30 юни. Това са братята Даниел и Катин Асенови от с. Кукорево. Според техния треньор, Димитър Мутафов, младите боксьори са в отлична спортна форма и има надежда за достойно представяне и в този престижен турнир.