Неизправни ел.инсталации запалиха къщи и магазин
Неизправни ел.инсталации запалиха къщи и магазин / Дарик Сливен, архив

 

Четири пожара са гасили пожарникари от Сливен и Нова Загора за времето от 28 до сутринта на 31 декември.

На 28 декември около 16,05 часа е  възникнал пожар в къща с. Чокоба , собственост на 81-годишна жена. Съобщението е получено в РСПБЗН-Сливен в 16,10 часа, пожарът е ликвидиран в 16,20 часа . Пострадали няма. Унищожен е хладилника и са опушени стените. Причината за пожара  е късо съединение в ел.инсталацията на къщата.

На 29 декември, около 15,50 часа е възникнал пожар в магазин за хранителни стоки в Кермен. Съобщението е получено в пожарната в Сливен в 15,55 часа, пожарът е ликвидиран  в 17,05 часа. Пострадали няма. Унищожена е 80 кв.м. покривна конструкция, хладилна витрина, три фризера, телевизор, кафе машина и лични документи. Спасена е съседна сграда и част от хранителните стоки в магазина. Причина за пожара е късо съединение в ел. инсталацията.

На 30 декември около 13,00 часа е възникнал пожар в къща в новозагорското село Караново. Къщата е собственост на 73-годишна жена. Съобщението е получено в пожарната в Нова Загора в 13,11 час , пожарът е  ликвидиран в 14,00 часа . Пострадали няма.Унищожени са 5 кв.м.  покривна конструкция, бяла и черна техника, домашно имущество. Спасена е къщата. Вероятна  причина за пожара е самозапалване от печка на твърдо гориво.

Тази сутрин  около 5,30 часа в сливенското село Глушник е възникнал пожар в къща собственост на 63-годишна жена. Съобщението е получено в РСПБЗН - Сливен в 5,50 часа, пожарът е ликвидиран в 6,30 часа от дежурната смяна. Пострадали няма. Унищожена е 20 кв.м. покривна конструкция. Спасена е сградата. Причина за пожара е късо съединение в ел.инсталацията, която преминава през тавана на къщата.