Множество кражби на кабели разкриха полицаи
Множество кражби на кабели разкриха полицаи / DarikNews.bg, архив

Служители от РУ “Полиция” – Тунджа разкриха множество кражби на ел.проводник, разположен по протежението на ж.п.линията в участъка от Ямбол до село Зимница.

Разследванията започнали незабавно по сигнали за констатираните кражби, постъпили от началото на месец юни в РУ “Полиция” - Тунджа. Посегателствата са извършени в различни райони по протежението на ж.п.линията от Ямбол до село Зимница, като са отнети 885 метра проводник, а нанесените щети са на стойност около 50 000 лева. В резултат на проведените оператевно-издирвателни мероприятия, служителите на реда установили, че в извършването на престъпленията са участвали общо 11 лица от различни групи. Изяснено е, че автори на две от кражбите са криминално проявени мъже от село Завой. Други две кражби са извършени от група криминално проявени мъже – трима от село Могила в съучастие с още един мъж от село Завой.

 

Четирима криминално проявени жители на с. Завой са откраднали 150 м. проводник. Една от кражбите извършена от мъж от село Зимница. Продължава работата по документирането на престъпната дейност на лицата. По случаите се водят досъдебни производства в РУ “Полиция” – Тунджа.