Министерска награда за Даниел Асенов и Катин Асенов
Министерска награда за Даниел Асенов и Катин Асенов / Министерство на спорта

Състезателите Даниел Асенов и Катин Асенов от боксов клуб „Априлец", село Бояджик, община „Тунджа" и техните треньори Димитър и Тодор Мутафови, получиха от министъра на спорта Свилен Нейков парични премии за високи спортни резултати, постигнати през 2012 година.

 Наградите се присъждат от Министерството на физическото възпитание и спорта и Българският спортен тотализатор на младежи, юноши и девойки, спечелили титли и медали на световни и европейски първенства през миналата 2012 година, както и на техните треньори. 41 състезатели и 37 наставници получават общата сума от 157 800 лева. 

Европейските шампиони по бокс Даниел Асенов и Катин Асенов  за пореден път доказаха своята висока класа сред участващите 255 боксьори от 38 държави в Европейския шампионат за юноши, провел се в София през миналата година.

 Даниел Асенов спечели вицешампионската титла и сребърен медал в категория до 46 килограма. Това е третото отличие, което младият боксьор печели в европейско първенство. До сега той  е носител на две бронзови отличия в този шампионат. Неговият брат - Катин Асенов се класира на трето място и стана носител на бронзов медал в категория до 50 кг. Това е втори бронзов медал за Катин от участие в европейско първенство.

Братята Даниел и Катин Асенови, са единствените спортисти от Ямболска област, отличени на този престижен държавен форум.