Кметът Стефан Радев посрещна карнавалното шествие пред Общината
Кметът Стефан Радев посрещна карнавалното шествие пред Общината / Община Сливен

Кметът на община Сливен Стефан Радев посрещна пред сградата на Общината участниците в традиционното карнавално шествие, организирано в рамките на Националния фестивал на детската книга. Заедно с него бяха министърът на земеделието и храните Десислава Танева, заместник-министърът на културата Бони Петрунова, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, зам.-кметът Пепа Чиликова, кметът на Твърдица Атанас Атанасов, членове на Организационния комитет на фестивала и гости.

Кметът Стефан Радев посрещна карнавалното шествие пред Общината
netinfo

В дефилето се включиха актьорите от Театрална формация „Театър Цвете", над 350 ученици от различни сливенски училища, както и деца-гости на фестивала. Те тръгнаха от площада пред НТС, преминаха по главната улица и стигнаха до Драматичен театър "Стефан Киров".

Шествието беше водено от Мажоретен състав при СОУ „Екзарх Антим I"-Казанлък, Мажоретен състав при XII ОУ„Елисавета Багряна", Мажоретен състав при XI СОУ „Константин Константинов" и Духов оркестър „Карандила Джуниър" с ръководител Ангел Тичалиев.

Кметът Стефан Радев посрещна карнавалното шествие пред Общината
netinfo

Националният фестивал на детската книга се провежда от 9 до 11 май в Сливен. Организатор е Регионална библиотека "Сава Доброплодни", в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация - Сливен, Асоциация „Българска книга", Държавна агенция за българите в чужбина, най-големите детски издателства. Събитието се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните Десислава Танева и на министъра на културата Вежди Рашидов. Председател на Организационния комитет на фестивала е кметът на община Сливен Стефан Радев.