Хр. Христова: Изказването на Минчо Спасов за ДС е лично мнение
Хр. Христова: Изказването на Минчо Спасов за ДС е лично мнение / netinfo
„Чувстваме се противоречиво в тази коалиция, това показаха и дебатите на конгреса на НДСВ”, заяви в Сливен Христина Христова, член на политическия съвет на партията. Според нея една от причините НДСВ да не излезе от коалицията е това, че влизането в Европейския съюз не е еднократен акт, а дълъг процес на фона на трудностите по усвояването на еврофондовете, организираната престъпност и корупцията.

„Ние сме либерална формация и мнението на Минчо Спасов си е негово лично и е извадено от контекста. Той се опитва да каже, че отношенията между българи и турци са отлични”. Такъв бе коментарът на Христова за изказването на НДСВ-депутата, че Държавна сигурност е съдействала за създаването на ДПС, заради което оттам поискаха жълтата партия да се дистанцира от изказването на зам. председателя си.

„Аз смятам, че сме изпълнили почти на 100 % коалиционното споразумение в областта на данъчната политика, но до края на мандата има какво да се желае още за намаляване на регулацията на бизнеса и на осигурителната тежест”, заключи Христина Христова.